De eerste editie van STEM@work was een schot in de roos!

Op woensdagnamiddag 3mei namen meer dan 200 leerkrachten uit het basisonderwijs deel aan workshops rond Techniek & Wetenschap. Dat deze workshops plaatsvonden in een tiental Limburgse bedrijven verspreid over de provincie maakte het project nog grootser.


"Hoe concreter je jongeren in de basisschool al toont hoe belangrijk techniek is op de werkvloer, hoe meer je hen stimuleert om hun techniektalent te ontdekken. Met STEM@work geven we leerkrachten de kans om de klaspraktijk aan de realiteit te toetsen. Een tiental bedrijven uit alle sectoren nemen als ambassadeurs van STEM@work deel aan deze eerste editie als gastlocaties voor de workshops. De deelnemende leerkrachten mogen er later ook met hun klas op bedrijfsbezoek komen. Zo kunnen de leerlingen zelf beleven wat allemaal mogelijk is op de werkvloer met wat zij leren in de techniekles", zegt gedeputeerde van onderwijs Jean-Paul Peuskens.


Speciale dank gaat naar de deelnemende leerkrachten en onze ambassadeurbedrijven.


Leerkrachten die met hun leerlingen nu of later een bedrijfsbezoek willen plannen, kunnen door hier te klikken meer info bekomen.

In samenspraak met het bedrijf zal dan naar een meest geschikte datum worden gezocht en verdere afspraken worden onderling geregeld.

Opgelet: dit aanbod geldt enkel voor leerkrachten die hebben deelgenomen aan STEM@work editie '17.


Enkele impressies van STEM@work editie '17 onderaan. Meer foto's zijn te vinden in het fotoalbum. 


connecterraemersonskfstem@work

stem@work

connecterrastem@work

stem@workWelkom bij Ontdek Techniektalent

Ontdek Techniektalent is een initiatie van de Provincie Limburg, dat talent voor Techniek & Wetenschap bij kinderen uit het gewone en buitengewone kleuter- en basisonderwijs stimuleert.

   

Met projectpijlers als de techniekmobiel en het LEGO Education-netwerk wordt de passie voor Techniek en Wetenschap aangemoedigd in de vertrouwde schoolomgeving. Daarnaast zet Ontdek Techniektalent sterk in op de ontwikkeling van lespakketten en methodieken volgens het STEM-curriculum, waar onderzoekend en ontwerpend leren centraal staan.


Bovendien schenkt het project bijzondere aandacht aan het uitwerken van een breed netwerk tussen de basisscholen en de secundaire ankerscholen.


Door kinderen uit het kleuter- en basisonderwijs reeds op jonge leeftijd op een speelse manier te laten kennis maken met Techniek en Wetenschap schept Ontdek Techniektalent toekomstkansen voor iedereen.

 

header

Doelstellingen

Het Ontdek Techniektalent project heeft volgende doelstellingen:

  • De drempel naar richtingen met Techniek & Wetenschap verlagen.
  • Aandacht en ondersteuning bij het realiseren van de ontwikkelingsdoelen en eindtermen Techniek en Wetenschap in het basisonderwijs vertrekkende vanuit een onderzoekende, ontwerpende houding.
  • Jongeren van het basisonderwijs hun interesses en talenten voor Techniek & Wetenschap laten ontdekken.
x

Gebruiker scholen aanpassen